Hotel Balkanci

Feel the home coziness in the heart of the Balkan mountains

Магията на "Балканци"

Закътан в зеленото сърце на България – във вълшебната прелест на местността Узана – Семеен хотел “Балканци” е Вашето местенце, в което магията на домашния уют и усещането за спокойствие и красота завладяват сетивата. Без значение дали бягате от темпото на работния делник или желанието Ви е да си подарите коктейл от пълен релакс, уникална гледка, домашни вкусотии и живописни планински маршрути.

Къде да ни откриете?

Магията на мястото е белязана от самото географско разположение на “Балканци” – в сърцето на България – на 22 км от Габрово, на 49 км – от старопрестолния Велико Търново, на 152 км от Русе, на 148 км от Пловдив и на малко повече от 200 км от София. Кацнал на върха на скала, Семеен хотел “Балканци” показва като на длан неповторимата панорама от центъра на България, изпъстрена от безкрайни букови гори, скалисти хълмове и окъпани в слънцето ливади.

Усамотение и удобство!

Със своите модерни и уютни 5 двойни стаи, 2 студия и 2 семейни апартамента и 4 панорамни апартамента хотел “Балканци” е най-привлекателното място за глътка въздух със семейството, любимите хора, приятели или колеги, далеч от градския шум и суета. Ресторант “Балканци” изненадва с домашни вкусотии от традиционната българска и европейска кухня, поднесени в уютната и стилна обстановка.

С какво ще Ви поглезим?

Гостите, които никога не пропускат да се погрижат за тялото и за здравето си,Семеен хотел “Балканци” изкушава с уютна релакс зона, вписала в себе си скалите в местността и осигуряваща директен достъп до природата отвън. Центърът разполага с инфрачервена сауна, финландска сауна и джакузи, пригодено за 6-има души – по желание на гостите. Децата в “Балканци” имат своя територия – зала за гледане на филми, с въздушен хокей и джага.

Вкусни гозби с прелестна гледка!

За онези, които не могат да пропуснат комбинацията между чист планински въздух и похапване с наслада, хотелът предлага панорамна площадка за барбекю – с въглища, дърва и одеяло срещу студа. За любителите на пикника семеен хотел “Балканци” предлага подготовка на храната за хапване сред природата, а за гостът остава само задачата да избере най-красивата поляна в околността и да се наслаждава.

Допълнителни разходки и приключения!

Уникалното местоположение на Семеен хотел “Балканци” дава възможност за много и разнообразни развлечения в близост: Ако искате да включите в уютната почивка приключения, можете да избирате между турове по живописните екопътеки в района, да се насладите на пикник, да си подарите доза адреналин с Offroad или да се насладите на природните паркове в околността. Каквито и да са изискванията Ви към планинската почивка, семеен хотел „Балканци” е Вашето място.

Ски туризъм

Ако изберете Семеен хотел “Балканци” през зимата, имате възможност да се отдадете на ски туризъм заедно с децата, тъй като комплексът на практика е най-големият ски център в Централна и Североизточна България. Семеен хотел "Балканци" разполага със собствена ски писта на 50 метра от хотела, пистата е с дължина 200 метра, снабдена с ски влек.

В местността “Узана” има 8 ски писти с различна дължина – всички, оборудвани с влекове, две от които – тип “паничка”, а останалите – със захват.

Маршрути

  • Еко пътека “Узана” – 1 час – подходящ за деца
  • Местност “Узана” – Локумите – база Тото Венкова-вр. Байова могила – Габрово – 4 часа
  • Местност “Узана” – м. Равна гора – вр. Коритото-хижа Мазалат – 4 часа
  • Местност “Узана” – м. Шадраваните – вр. Маруша-вр. Шипка – 2.30 часа
  • Местност “Узана” – хотел “Балканци” – проход Шипка – 2.45 часа
  • Местност “Узана” – р. Узан дере – р. Лешница – с. Ясеново – около 5 часа
  • Местност “Узана” – Улуците – с. Ясеново – 5 часа
  • Местност “Узана” – м. Карамандра – вр. Исполин – вр. Чифут – Топчийската пътека – с. Ясеново – 5 часа